patrunjel in ghivece

În acest articol vă voi da câteva sfaturi despre cum să creșteți pătrunjel în ghivece. Cu ceva timp în urmă ți-am dezvăluit secretele mele despre cum să crești plante luxuriante de busuioc și am observat interesul tău mare pentru acest subiect. De ce sa nu faci ceva asemanator si pentru patrunjel? Pătrunjelul este printre cele mai populare plante aromatice din bucătăria italiană. Îl folosim practic cu orice: pe pește, în omlete, în sosuri, pentru a asezona legumele, pe scurt, pătrunjelul dă o notă aparte multor preparate. Cultivarea pătrunjelului în ghivece este foarte simplă, ai nevoie doar de puțină răbdare . Rezultatul? Vom avea întotdeauna la îndemână pătrunjel proaspăt de folosit în o mie de rețete diferite!

SĂ ÎNCEPEM DE LA SEMINȚE

Pătrunjelul este o plantă foarte ușor de cultivat în ghivece, dar are o germinare foarte lentă, care durează aproape o lună. Între timp, să luăm semințele; se gasesc usor in orice pepiniera dar si in cele mai bine aprovizionate supermarketuri. Odată ajuns acasă, să luăm o cantitate mică (o jumătate de linguriță de semințe este mai mult decât suficientă pentru cultivarea acasă) și să le înmuiem o zi întreagă . Acest mic truc va face germinarea mai rapidă.

povești

Scurgeți semințele și plantați-le la distanță între ele într-un ghiveci mic. Ca tip de sol putem folosi clasicul pamant universal, in timp ce ca ghiveci folosim unul lat si de mica adancime. Semințele ar trebui să fie îngropate la doar un centimetru adâncime și nu mai mult. Udăm pământul cu generozitate, acoperim totul cu plastic transparent (putem folosi clasicele pungi pe care le folosim pentru a îngheța alimentele) și punem oala într-un loc bine luminat dar nu sub soare direct.

În acest moment, tot ce rămâne este să așteptați și, eventual, să udați solul dacă s-a uscat prea mult. Dacă întreaga procedură are succes, în 20 – 30 de zile vom vedea primele răsaduri. Clima afectează și germinarea semințelor; în general, cel mai bun moment pentru a planta pătrunjel este primăvara devreme.

PLĂMĂM RASADURI

cum să crești busuioc în ghivece

Când răsadurile și-au eliberat primele frunze, sunt gata să fie plantate în ghiveciul final. Pătrunjelul are rădăcini care se dezvoltă adânc, așa că alegem ghivece mari și adânci. În această etapă vă sfătuiesc să faceți o mică selecție și să alegeți cele mai robuste și mai dezvoltate răsaduri. Folosim întotdeauna solul universal clasic; de fapt, pătrunjelul nu necesită un mediu de cultură anume dar este foarte pretențios în ceea ce privește îngrășământul.

Cel mai bun îngrășământ de utilizat este gunoiul de grajd ; acest tip de îngrășământ este ideal pentru toate plantele legumicole și poate fi găsit extrem de ușor în toate pepinierele. Primele etape de creștere ale pătrunjelului sunt cele mai delicate; ghivecele trebuie așezate întotdeauna în locuri foarte luminoase, dar nu sub soare direct, iar pământul trebuie menținut mereu umed. Pătrunjelul este o plantă care necesită multă apă, mai ales când se află în stadiile incipiente de creștere.

COLECTEM

După aproximativ nouăzeci de zile de când am plantat răsadurile vom putea începe recoltarea pătrunjelului. Menținând pământul mereu umed și bine fertilizat, vom vedea răsadurile noastre aproape explodând. Nu vă fie teamă să tăiați tulpinile pătrunjelului; răsadul nu va suferi deloc, dimpotrivă va crește și mai luxuriant. Vrem să stimulăm și mai mult creșterea pătrunjelului? Când vedem că apar primii muguri, tăiem imediat inflorescența, în acest fel planta își va concentra energia asupra dezvoltării frunzelor și va deveni cu adevărat frumoasă.

CUM SĂ GESTIONAȚI PLANTEI ÎN IARNA

Pătrunjelul are un ciclu de viață de doi ani , așa că ce să faci când vine iarna? Chiar dacă nu pare, plantele adulte de pătrunjel sunt foarte puternice și rezistente. De exemplu, pot tolera cateva ore de soare direct pe zi dar in acelasi timp rezista bine la frigul iernii. Așa că dacă acolo unde locuim avem ierni blânde putem lăsa cu ușurință pătrunjelul pe balcon. Cu toate acestea, în cazul zilelor deosebit de reci este mai bine să mutați plantele în interiorul casei.

CUM SE PĂSTREAZĂ PĂTRUNJEL

cum să crești busuioc în ghivece

După ce am adunat pătrunjelul, procedați ca și cum ar fi un buchet de flori. Deci haideți să luăm un borcan, să-l umplem cu apă proaspătă și să-l înmuiați. Cu această măsură simplă pătrunjelul va rezista foarte mult, până la 4 – 5 zile. Dacă plantele noastre sunt cu adevărat generoase, am putea ajunge cu mult pătrunjel. Ce să faci în acest caz? Adunați-l, curățați-l bine, uscați-l și tocați-l mărunt. In acest moment punem patrunjelul intr-o punga de congelare si il congelam; Astfel pătrunjelul se va păstra mai multe luni. Daca mai ai si alte sfaturi pentru cultivarea patrunjelului in ghivece, scrie-mi in comentarii si daca iti place, trimite-mi poze cu plantele tale… Sunt foarte curioasa sa le vad!

Similar Posts