flori din ghiveci

Pentru a prelungi durata de viață a florilor tăiate vă sugerăm să adoptați o metodă științifică și să lăsați pentru o clipă deoparte câteva mituri false ale tradiției populare. Adăugarea în apă a zahărului, a aspirinei, a cenților sau a înălbitorului nu va afecta cât de cât viața florilor tăiate: de fapt, în unele cazuri, o poate înrăutăți.

Florile tăiate sunt un produs „viu” și sunt sortite să piară după câteva săptămâni. Daca sunt flori de import, de exemplu din licitatiile olandeze, ele ajung adesea in magazine in celule frigorifice: deci un produs conservat la temperatura scazuta pentru a rezista mai mult in casele clientilor. Multe florarii si centre de gradina au o camera frigorifica unde depoziteaza florile taiate. Teoretic un buchet de flori ar trebui să dureze aproximativ 15 zile, dar depinde de tipul de flori introduse și de timpul scurs de la pregătire până la cumpărare: dacă buchetul rămâne nevândut o săptămână în magazin, va rezista mai puțin la domiciliul clientului.

Cum să prelungești durata de viață a florilor tăiate

Fiind un produs destinat degradării, pentru a prelungi durata de viață a florilor tăiate trebuie să evităm acele condiții care accelerează deteriorarea acestora: precum căldura și germenii care se formează în apă.

Prin urmare, buchetele de flori trebuie așezate la umbră și nu expuse la lumina soarelui. Sursele de căldură, cum ar fi caloriferele și șemineele, ar trebui de asemenea evitate. Înghețul, în schimb, este aliatul nostru: în serile de iarnă, putem muta vaza cu florile tăiate afară și o putem aduce înapoi în interior dimineața.

Apa

Apa este fundamentală pentru că este habitatul în care vor „trăi” florile noastre tăiate: trebuie să fie rece și trebuie schimbată frecvent, cel puțin în fiecare zi. Vara chiar de două ori. În florăriile există expoziții speciale care țin apa la o temperatură scăzută, dotate cu pompe și filtre pentru a o oxigena și a evita apariția bacteriilor, tipice apei stagnante. Nu putem reproduce această condiție acasă, dar putem schimba apa în fiecare zi. În acest fel florile vor avea întotdeauna la dispoziție apă curată și proaspătă.

Această soluție evită și unele dintre remediile bunicii tale : câteva picături de înălbitor dezinfectează de fapt apa, iar acidul salicilic din Aspirina are proprietăți antibacteriene. Dar același rezultat îl obții schimbând apa des, fără a apela la „chimie”. Cu plusul de a oferi florilor apa rece pentru multe ore din zi.

Punem putina apa in vaza: 5/10 cm in functie de marimea acesteia. Nu are rost să-l umpleți până la refuz.

Îngrijire zilnică

Materialele organice, cum ar fi frunzele și tulpinile, tind să putrezească atunci când intră în contact cu apa. Prin urmare, atunci când pregătim buchetul ne asigurăm că doar tulpinile vin în contact cu apa. Dacă există frunze, tăiați-le. Din acest motiv, în vază trebuie folosită puțină apă: tulpina trebuie scufundată câțiva centimetri.

Cand schimbam apa, spalam bine vaza, mai ales pentru a indeparta orice parti organice precum frunzele sau tulpinile.

Inainte de a pune florile inapoi in vaza, indeparteaza-le pe cele ofilite si scurteaza putin tulpinile, cu aproximativ 2 cm: in felul acesta vom preveni putrezirea si tulpina scufundata in apa va ramane mereu intacta. Această tăiere trebuie făcută în diagonală, pentru a mări suprafața expusă apei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *