cum sa cunosti pepene copt

Dulce, suculent și răcoritor, pepenele galben este cu siguranță unul dintre fructele verii! Ideal pentru multe feluri de mâncare, de la rețete sărate la dulci, pepenele galben este cu adevărat un ingredient versatil și irezistibil. Pe lângă faptul că îl mănânc simplu la sfârșitul mesei, de exemplu, îl folosesc și pentru a-mi pregăti spectaculosul cheesecake cu pepene galben , precum și pentru a pregăti un lichior gustos de pepene galben de casă . Singura precauție este ca pepenele galben să fie perfect copt!

Astăzi, deci, vreau să vă sugerez multe trucuri despre cum să recunoaștem un pepene copt , atât dacă avem norocul să avem o grădină de legume, cât și dacă trebuie să o cumpărăm de la legumele noastre de încredere sau de la supermarket. Să-i vedem împreună!

App

Cât de mult are nevoie un pepene galben pentru a se coace

Pepenele galben se seamănă între aprilie și mai și începe să fie recoltat în iunie . Ulterior este disponibil practic pentru toata vara! Vorbesc de pepenele galben, cel cu plasă sau pepene galben, care durează aproximativ 60 de zile să se coacă după înflorire.

Pentru pepenele de iarnă , cel „alb”, timpii sunt mai lungi, deoarece durează 80 până la 100 de zile pentru a se coace. Semănatul, în acest caz, are loc în perioada aprilie-iunie, pentru a se recolta între august și octombrie și a avea fructele disponibile pe toată durata iernii.

Pepene galben copt: cum să-l recunoaștem cu cele 5 simțuri

Pentru a alege un pepene copt există un mare truc infailibil: să avem încredere în simțurile noastre! De fapt, ai nevoie de vedere, miros, pipăit, dar și auz pentru a aduce acasă un pepene copt. Și apoi să poți folosi ultimul simț, adică gustul, să te bucuri de toată savoarea lui!

Iată cum să recunoașteți un pepene copt:

  • Vederea : primul simț de folosit este cel al văzului, să privim cu atenție coaja pepenelui nostru! De fapt, trebuie să fie de o anumită culoare, cu siguranță nu verde, pentru ca fructul să fie complet copt. Trebuie să te uiți apoi la tulpină: trebuie să fie uscată și maronie și să se desprindă ușor.
  • Miros : un pepene galben bine copt are un miros foarte intens și recunoscut! Miroși-l, așadar, pentru a înțelege după miros dacă este gata de gust.
  • Atingeți : un alt truc pentru a înțelege dacă pepenele este gata este să îl țineți ușor cu mâinile la capete și să apăsați ușor cu degetele. Daca simtim ca este usor moale, atunci pepenele este gata de recoltat.
  • Auz : la fel cum facem cu pepenele , „ciocănirea” pe pepene poate fi de asemenea utilă pentru a înțelege dacă este gata! Dacă sună puțin gol, este încă necoaptă, asta pentru că pulpa este încă tare și uscată în interior. Dacă scoate un sunet frumos complet, atunci este perfect!

Pepene galben

Când pepenele galben , la fel ca și pepenele galben, este complet copt, coaja lui are o culoare frumoasă între galben, ocru și maroniu, în funcție de soi. Venele insa nu mai sunt verzi, ci tind spre un bej pal. Dacă pepenele galben pe care l-am ales mai are dungi prea verzi, cu siguranță este prea necopt!

Pepene alb

Cu acest fruct este cu siguranță mai greu de înțeles când este perfect copt, dar cu puțină experiență se face ușor. În ceea ce privește pepenele alb, de fapt, în funcție de soi, coaja trebuie să fie cu siguranță de un galben strălucitor frumos .

Similar Posts