usturoi pesticid

În acest articol să vedem împreună cum să folosim usturoiul ca pesticid pentru plante. Usturoiul, pe lângă faptul că este un ingredient la baza a o mie de rețete, este un pesticid puternic care ne ajută să ținem departe afidele și păduchii plantelor. Primăvara a sosit, plantele se trezesc din odihna de iarnă, dar temperaturile mai blânde favorizează și sosirea insectelor. Usturoiul ne ajuta atat ca prevenire cat si pentru a remedia micile infestari. Înainte de a continua cu utilizarea pesticidelor specifice putem încerca o terapie pe bază de usturoi pe plantele noastre. Să vedem cum se face imediat.

PARAZIȚII CARE URĂ USturoiul

Mirosul de usturoi nu este plăcut, să știm asta noi, cei din jur și chiar paraziții! Fie că sunt galbene, verzi, gri sau negre, afidele nu suportă mirosul de usturoi! Mirosul său caracteristic provine de la o substanță conținută în bulb, alicina, care este un compus al sulfului. Același efect respingător îl are și împotriva acarienului păianjen roșu care provoacă adesea îngălbenirea frunzelor plantelor noastre. Alicina ține, de asemenea, departe și omizile molilor care sunt lacome de frunze. De parcă nu ar fi suficient, alicina este un fungicid puternic, eficient chiar și împotriva mucegaiului pufos.

UN cățel de usturoi pentru plante

utilizați usturoiul ca repelent pentru plante

Prima metodă pe care o propun este cea mai simplă și mai intuitivă, adică îngroparea unui cățel de usturoi în fiecare borcan. Usturoiul trebuie pus la jumătatea distanței dintre tulpina plantei și marginea ghiveciului și trebuie schimbat o dată pe lună. Daca avem oale foarte mari putem creste doza si adauga doi cuisoare. Singura precautie este sa nu udam acolo unde am pus bulbii…altfel vom ajunge cu o planta de usturoi! Recomand aceasta metoda doar ca preventie, din pacate nu este eficienta pentru infestarile care sunt deja in desfasurare.

MACERAT PE BAZĂ DE USSturoi

Ce să facem când paraziții locuiesc deja în plantele noastre? Putem prepara un pesticid lichid pe baza de usturoi. Prima reteta pe care o propun este potrivita pentru plante cu flori: curatati cateii unui intreg cap de usturoi si puneti-i la fiert in jumatate de litru de apa pana devin foarte moi. Amestecul îl filtram, îl lăsăm să se răcească, apoi îl punem într-o sticlă cu pulverizator și îl pulverizăm pe plante dar evităm să umezim florile. Repetăm ​​tratamentul o dată la două zile până când paraziții au dispărut.

Pentru plantele vegetale și aromatice rețeta este puțin diferită. Tăiați mărunt 5 căței mari de usturoi și infuzați-i într-un litru de apă rece. Lăsăm totul să se odihnească o zi apoi filtrăm și vaporizăm pe plantele de tratat. De asemenea, în acest caz, repetăm ​​tratamentul o dată la două zile până când afidele au dispărut. Cum să depozitați aceste pesticide de casă? Se vor tine la frigider aproximativ o saptamana, altfel le putem congela si dezgheta daca este nevoie. Aceste substanțe repellente pe bază de usturoi trebuie considerate drept prim ajutor pe care îl oferim plantelor noastre; dacă după câteva zile nu vedem rezultate satisfăcătoare, vă sfătuiesc să contactați o pepinieră și să-i cereți să recomande un anumit produs. Spune-mi dacă ți-a plăcut acest articol despre cum să folosești usturoiul ca pesticid pentru plante și dacă ai alte sugestii pentru mine, scrie-le în comentarii.

Similar Posts