extract-de-coada-calului

Putem folosi un extract de coada-calului pentru a apăra plantele din grădina noastră într-un mod natural. Este de fapt un produs obtinut din planta Coada-calului , cunoscuta sub numele de Equisetum arvense sau Coada-calului .

Coada-calului se caracterizează printr-o structură unică bogată în siliciu și, prin urmare, este folosită în agricultura ecologică .

Extractul de coada-calului este o „substanță de bază” recunoscută de Comunitatea Europeană pentru eficacitatea sa dovedită în agricultură.

Extract de coada-calului pe plante: avantaje

Siliciul are capacitatea de a absorbi umiditatea de la suprafață, îngreunând astfel sporii fungici să se așeze pe plante. Este util în special în mediile în care bolile fungice sunt frecvente, cum ar fi în sere sau cultivarea în aer liber în zone umede.

Prin aplicarea regulată a extractului de coada-calului pe plante, puteți crea un mediu mai puțin favorabil pentru creșterea ciupercilor patogene.

Pe lângă prevenirea bolilor fungice, siliciul este și un element esențial pentru creșterea plantelor. Utilizarea regulată a extractului de coada-calului poate contribui, prin urmare, la întărirea structurii celulare și a țesuturilor plantelor, sporind rezistența mecanică a acestora și făcându-le mai rezistente la condițiile de mediu nefavorabile. În plus, Coada-calului este bogată în alte minerale: nu întâmplător este folosită și în medicina pe bază de plante. Folosit ca îngrășământ oferă și potasiu, calciu și magneziu.

Desigur, acest lucru duce la o îmbunătățire a calității solului. Aportul de minerale prin Extract de Coada Calului ajută la îmbunătățirea naturală a structurii solului în timp. Un avantaj în special în prezența solurilor sărace în siliciu.

Cum se utilizează

Putem achiziționa Extract de coada-calului gata de utilizare sau concentrat și apoi diluat în apă.

Putem folosi Extract de coada-calului ca îngrășământ și ca preventiv. În acest caz, pulverizăm soluția pe tot frunzișul, chiar și pe partea inferioară a frunzelor. Deoarece sporii se dezvoltă în medii umede, tratamentele preventive trebuie efectuate în cele mai ploioase anotimpuri, precum primăvara și toamna. Sau în urma unor ploi deosebit de abundente.

Tratamentul preventiv trebuie repetat la aproximativ 15 zile. În așteptarea furtunilor este mai bine să amânăm: ploaia spală Silica și va trebui să repetăm ​​intervenția.

În prezența bolilor fungice putem în schimb pulveriza Extract de coada-calului direct pe sporii și părțile plantei afectate: va opri creșterea acestora și va preveni răspândirea bolii.

Este un produs natural și nu prevede timpi de lipsă.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *