flori rezistente la soare

Paturile de flori expuse la soare toată ziua trebuie proiectate ținând cont de temperaturile ridicate la care vor trebui să le suporte vara. O analiză bazată pe condițiile climatice ale zonei în care trăim: în Sicilia în iulie temperaturile depășesc cu ușurință 40°C în timp ce în Trentino vara temperaturile ajung la maxim 30°C.

Pentru a obține paturi de flori expuse la soare mereu în formă, putem folosi și tehnici de cultivare potrivite acestor condiții extreme. Adesea trebuie implementat înainte de plantarea plantelor. In primul rand un sistem de irigare cu programator pentru a nu lasa niciodata rasadurile uscate, care vara vor avea nevoie de multa apa si vor trebui sa combata evaporarea din cauza razelor fierbinti ale soarelui.

Pentru a proteja plantele cu flori de căldură, grădinarii profesioniști au întins o foaie de mulci pe pământul straturilor de flori. Este o foaie permeabilă, care permite prin urmare trecerea apei și a îngrășămintelor, dar împiedică trecerea razelor solare și, prin urmare, limitează fenomenul de evaporare și împiedică creșterea buruienilor.

Alegerea plantelor trebuie să fie, de asemenea, în concordanță cu zona climatică în care trăim. Din fericire, există multe specii de plante tolerante la căldură care pot transforma paturile noastre de flori expuse la soare într-o oază luxuriantă și primitoare. Iată 8 plante potrivite pentru paturi de flori însorite din toată Italia!

Straturi de flori expuse la soare: 10 plante de neratat!

Callistemon citrinus

Callistemon citrinus este un mic arbust veșnic verde, cu rezistență bună la frig. Iubește căldura și pozițiile însorite. Are o înflorire deosebită, compusă din multe inflorescențe roșii adunate în spițe. Înflorește primăvara, din aprilie până în iunie și în climatele mai calde poate avea o a doua înflorire de toamnă în septembrie și octombrie.

Straturi de flori expuse la soare - Callistemon citrinus
Callistemon citrinus

Irisuri cu barbă

Irisii cu barbă fac parte din marea familie a acestei flori. Sunt plante bulboase rezistente la frig si putem alege intre soiuri inalte, medii si pitice, cu flori de la 70 la 20 cm inaltime. Sunt cei mai rezistenti la caldura Irisi si produc flori viu colorate vara.

Gazania

Gazanie sunt disponibile în multe culori cu adevărat colorate și din mai până în septembrie sunt utilizate pe scară largă pentru a decora paturi de flori . Florile sunt foarte mari, asemănătoare cu margaretele , dar cu petale portocalii, galbene sau roșii.

Iubesc căldura și climatele calde și uscate: au și o bună toleranță la secetă. Cu toate acestea, nu supraviețuiesc sub 0°C: în sud îl putem crește ca plantă perenă, în timp ce în zonele cu ierni aspre se cultivă anual.

Gazanie
Gazanie

Kniphofia

Kniphofia este o plantă perenă potrivită pentru zonele însorite: este foarte rustică și tolerează perioadele de secetă. Produce flori de paniculă foarte vizibile care rămân pe plantă multe luni: din iunie până toamna târziu.

Tolerează înghețul până la -15°C și poate fi cultivat cu ușurință în toată Italia. Pe lângă culoarea clasică roșu-portocaliu există și soiuri complet galbene

Malvaceae

Este o plantă foarte rustică aparținând familiei Malvaceae și este apreciată pentru frumoasa sa înflorire de vară, din iunie până în septembrie. Florile roz sau albe în formă de clopot sunt foarte mari și pot depăși 8 cm în diametru.

Mașină de spălat
Malvaceae

Rozmarin

Toate plantele care au frunze asemănătoare acelor sunt potrivite pentru climatul cald. Datorită evoluției, frunzele au căpătat această formă tocmai pentru a reduce expunerea la soare și pentru a limita fenomenul de evapotranspirație . Rozmarinul ( Rosmarinus officinalis sau Salvia rosmarinus ) este un exemplu tipic.

Crește bine în toată Italia și este o plantă care necesită puțină îngrijire. Îl putem folosi pentru a crea gard viu joase sau pentru a îmbogăți un pat de flori. Soiul prostrat este foarte apreciat și crește într-un mod mai confuz decât Rozmarinul clasic . Pe tot parcursul verii, produce continuu flori mici, albastre, foarte ornamentale. Îl putem cultiva cu ușurință și în Sicilia.

Santolina

Santolina ( Santolina chamaecyparissus ) este , de asemenea, caracterizată prin frunze deosebite și potrivită pentru climatul cald. Frunzele sunt gri și sunt foarte parfumate. Din iunie până în septembrie produce multe flori galbene frumoase, foarte evidente.

Paturi de flori expuse la soare - Santolina chamaecyparissus
Santolina chamaecyparissus

Verbena bonariensis

Verbena bonariensis este o planta perena, foarte rustica si capabila sa tolereze inghetul pana la -10°C.

Iubește soarele și căldura și produce multe inflorescențe mov și roz frumoase din iunie până la primele temperaturi reci din octombrie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *