plante care rezista la frig

Frigul lunilor de iarnă pune o presiune asupra plantelor noastre, atât în ​​ghivece, cât și în pământ. Din acest motiv mulți trebuie duși în zone mai adăpostite, retrași în medii protejate sau acoperite. În multe cazuri, de fapt, o acoperire adecvată este suficientă pentru a proteja verdeața de îngheț și rafale de vânt. Alteori, însă, este esențial să ne transferăm planta într-un spațiu interior.

Există, totuși, unele plante care rezistă bine chiar și la temperaturi (aproape) polare. Acestea sunt soluția perfectă pentru un colț verde chiar dacă nu avem spațiu pentru a le adăposti în interior iarna. Balcoanele, terasele și paturile de flori pot fi astfel colorate în fiecare anotimp chiar și atunci când termometrul scade drastic. Să vedem, deci, ce plante sunt rezistente la frig .

App

Plante in ghiveci care rezista frigului: ciclame, ericilor si violete

Să începem cu plantele în ghiveci, care pot decora exteriorul casei chiar și pe timpul iernii. Ciclamenul este printre cele mai comune flori în lunile reci, cu culoarea sa plină de viață. Această plantă, care face chiar și zilele mohorâte mai puțin gri, se adaptează bine la ghivece și rezistă la frig. De la roșu aprins la violet, poate fi expus cu ușurință pe balcoane și terase fără nicio teamă.

O alta planta care rezista la frig este erica , potrivita atat in ghivece cat si in pamant pentru colorarea paturilor de flori. Îl poți alege în diferite soiuri: cu flori violete sau albe sau cu frunze cu tonuri calde. Panseca se numără și printre plantele de balcon care rezistă la temperaturi scăzute. Nu foarte solicitant de intretinut, este ideal pe terasa casei bine luminata de soare.

Iasomie și rododendron

Deosebit de răspândită în spațiile noastre verzi, iasomia este o plantă care se adaptează bine chiar și la cele mai scăzute temperaturi. Cultivat în ghivece sau în pământ pentru a umple gardurile vii pline de flori parfumate primăvara, este veșnic verde. Tocmai din acest motiv, chiar si iarna ofera o oaza de verdeata placuta; singurul lucru de care ai nevoie este puțin soare.

Aceasta, de fapt, garantează înflorirea sa de vară. Putem fertiliza iasomia și cu produse specifice dacă observăm o anumită suferință a plantei, dar acest lucru este rar. Soiul cu flori galbene , cu ramurile sale căzute, înflorește din ianuarie până în aprilie. Este perfect în cele mai însorite colțuri ale balconului nostru.

O altă plantă care rezistă la îngheț este rododendronul , o floare pe care o vedem înflorind de la sfârșitul primăverii chiar și la altitudini mari. Sunt multe specii și toate necesită puțină îngrijire, de fapt nici nu trebuie să le tundeți! Prefera mediile de deal sau de munte si rezista fara sa sufere pana la -10 grade!

Alte plante care rezista la frig

Calicanto este un arbust care supraviețuiește temperaturilor dure fără a suferi de el. Florile sale, galbene sau albe, înfloresc iarna – între februarie și martie – iar parfumul lor vestește primăvara. Apoi este floarea de piersic , un arbust ornamental de origine japoneză care înflorește la sfârșitul iernii. Această plantă rezistă lunilor reci datorită stării sale vegetative care îi permite să tolereze temperaturi cu mult sub zero.

Alte plante rezistente includ periwincul, lavanda , eleborul și echinacea. Evident, pe lângă plantele pe care le-am menționat, există și veșnic verzi care decorează gardurile vii și paturi de flori douăsprezece luni pe an. Printre cele mai frecvente se numără dafinul cireș, dafinul, skimmia japonica, cotonastrul și pyracantha. Tot ce trebuie să faci este să alegi!

Similar Posts